Mini-biblioteket för

Gravsten Express

Dekorer

Typsnitt

Stenmaterial

Något fint, minnesvärt eller bara känslomässigt?

Detta är vårt lilla mini-bibliotek - för dig som väljer att beställa en gravstenexpress-modell eller bara föredrar att vi har valt ut våra favoritdekorer.

Tre fördelar med GravstenExpress!

01

Enkelt

När man ska utforma en gravsten är det så mycket att tänka på och man vet knappt vart man ska börja, än mindre vad som fungerar med vad och hur det kommer att se ut.
Vi har valt ut våra mest sålda modeller för att göra det enkelt för dig. Det du ser, det är det du får.

02

Snabbt

Om man skippar processen med att designa en gravsten och skicka en massa ritningar, offerter och förslag fram och tillbaka så blir tiden att få gravstenen klar betydligt kortare. Lägg också till att vi har gjort dessa modeller många gånger förut, har huggmallar klara och dessutom alla material på lager - ja, då går det ännu smidigare.

03

Billigare

Och eftersom att vi kan kapa bort designprocessen, mycket administrativt, tillverkning av huggmallar och andra förberedelseprocesser så kan vi också kapa bort en del av priset.

Enkelt, snirkligt eller elegant?

Fem stilar av olika karaktär. De mest valda genom åren. Klassikerna som alltid återkommer.

Visste Du att...

Det vanligaste typsnittet genom tiderna på Westmans Stenhuggeri är ST12?

Mörk sten, röd sten, polerad sten eller stenig sten?

Ett stenmaterial beter sig väldigt olika beroende på vad gör med det. Exempelvis blir ett kolsvart material grått när man blästrar eller finhugger det, och en röd bohus kan gå från röd till rosa på bara några huggtag.