Vår historia

Westmans Stenhuggeri är ett litet familjeföretag som startades av Morgan Westman år 1996 i Västanby, Fjugesta. Morgan, som är femte generationen stenhuggare i familjen, blev upplärd från unga år hos sin stenhuggarmorbror i Åmål och 1993 föddes den sjätte generationen stenhuggare, dottern Camilla, som från tre årsålder aldrig tvekat en sekund på vad hon ska göra i livet: bli stenhuggare och i framtiden ta över stenhuggeriet efter sin far. Årsskiftet 2022/2023 blev det äntligen dags när Morgan valde att dra sig tillbaka och Camilla fick, efter tio år som stenhuggare, ta över företaget med allt vad det innebär. Även om Morgan dragit sig tillbaka så finna han självklart alltid kvar i bakgrunden, stöttar och lär ut och mamma Lotta finns också med på företaget som anställd, även hon med en gedigen bakgrund inom branschen.  

att förändra en gammalmodig bransch...

…handlar inte om att styra om produktionen och investera i maskiner som kan göra allt. Det handlar inte om massproduktion eller att köpa färdiga gravstenar från Kina. Det handlar inte ens om att köpa halvfabrikat eller att hyra in billig arbetskraft. Det handlar om att värna om de gamla hantverkstraditionerna på ett modernt sätt. Att tänka på våra kroppar och utveckla nya lösningar för att kunna uppnå samma kvalitet. Att utveckla och uppgradera våra produkter. Att kunna erbjuda större variation av produkter och kunna effektivisera produktion och leverans. Att se vad de yngre generationerna värdesätter och vill ha. Att kunna vara flexibel med sina lösningar men också kunna erbjuda ett stadigt sortiment för snabbare köpprocesser. Att vara digitala och kunna erbjuda möjligheten att köpa en gravsten digitalt. Utan onödiga mellanhänder. 

“Alla förtjänar en vacker gravplats”

Kvinnodominerad arbetsplats i en mansdominerad bransch...

Vi är Westmans Stenhuggeri

Camilla

VD & Stenhuggare

Lotta

Administratör

Joline

Administratör & Stenhuggare

Popcorn

Stenhuggarvovve, Hjälpreda & Pussansvarig

På många sätt som alla andra, på andra sätt helt unika

Vi värnar om...

Närproducerat

All produktion sker i våra egna lokaler i Närke & Värmland. Vi köper inget halvfabrikat utan allt tillverkas av oss, direkt från stenblocket.

Ett riktigt hantverk

Vi tillverkar våra gravstenar för hand enligt traditionella metoder, direkt från stenblocket.

Bra priser

Vi jobbar stenhårt på att effektivisera produktionen och samordna våra leveranser för att hålla ner priserna och kunna vara ett alternativ för alla, oavsett om du har en stram eller väldigt flexibel budget.

Flexibilitet

"Du får precis det du vill ha" brukar vi ofta säga. Bara fantasin sätter gränserna, och vi har en speciellt plats i våra hjärtan för mer unika och konstnärliga projekt.